vrijdag 28 oktober 2011

Uitnodiging Dante Café

Wanneer: Vrijdag 18 november | 16.00- 18.00 uur |
Waar: Filmfoyer Tilburg

Na het succes van het eerste Dante Café's met Frank van Pamelen (14 januari) en Rob Riemen (8 april) staat op 18 november alumnus Willem- Marie Speelman in de spotlights.
Bij ieder Dante Café krijgt een afgestudeerde van de faculteit Geesteswetenschappen een podium om te laten horen en zien wat hij of zij heeft gedaan tijdens en na de studie. Voor alumni is het vooral een gezellige en ontspannen gelegenheid om elkaar, huidige studenten en UvT-medewerkers een paar keer per jaar te ontmoeten.

Willem Marie Speelman (Theologische Faculteit Tilburg, afgestudeerd 1991) is, behalve wetenschappelijk medewerker van het Franciscaans Studiecentrum, vooral een pleitbezorger voor langzaam denken, à la ‘de Denker’ van Rodin. ‘Slow thinking’ is een manier om te zien waarom de ander denkt zoals hij denkt en doet zoals hij doet, of het nu logisch is of niet. Tijdens het Dante-café maakt Speelman een korte analyse van een activiteit van een van zijn studenten. Vervolgens bekijken we zijn verhaal samen met de bezoekers van het Dante café. Welke motieven en waarden zitten er in verborgen? In ieders activiteit zitten krachten die ons helpen of in de weg zitten. In ons dagelijkse spel met deze krachten wordt duidelijk waarop wij in ons leven gericht zijn. Willem Marie begint zijn verhaal met de rol die spiritualiteit in zijn leven speelt. Geen mens ontkomt eraan!
(Aldus WM). Willem Marie Speelman doceert aan de Faculteit Katholieke Theologie en studeerde behalve Theologie ook Muziekwetenschappen aan de UvA.

Het Dante Café vind je in de Tilburgse Filmfoyer (naast de schouwburg, hartje Tilburg). De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur, 4 keer per jaar.