donderdag 1 maart 2012

Jaarvergadering Dialogos

U was het niet vergeten om 20 april in uw agenda te zetten. Eerder in dit blog gaven wij het al aan. Dan vindt aan het einde van de middag de jaarvergadering van onze vereniging plaats in Boerke Mutsaers te Tilburg. Als spreker is dit jaar uitgenodigd drs. Frank Bosman, cultuurtheoloog en uitgeroepen als meest spraakmakende theoloog van 2011.
Nadere info volgt!

Afscheid Hélène Leijendekkers

AFSCHEID HÉLÈNE LEIJENDEKKERS ALS PASTORAAL WERKSTER

VAN DE Faculteit Katholieke Theologie (FKT) TE UTRECHT EN TILBURG

TRANSITIES EN TRANSFORMATIES

op dinsdag 13 maart 2012 van 12.45-16.30 uur.

Plaats: Senaatszaal van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Hélène Leijendekkers heeft tien jaar als studentenpastor gewerkt aan de Faculteit Katholieke Theologie. Dit voorjaar bereikt zij de pensioengerechtigde leeftijd. Wij markeren haar afscheid met een inspirerende bijeenkomst. Namens Hélène nodigen wij u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Een mijlpaal zet een grens, markeert een transitie. Het leven zit vol overgangen.
Zo verhuist het Utrechtse deel van de faculteit van De Uithof naar de binnenstad in Utrecht, om een nieuwe start te maken. Hélène maakt een overgang naar een nieuwe levensfase.

Hélène heeft zes oud-studenten gevraagd, om vanuit hun werk terug te kijken op hun studie: wat heeft die betekend voor henzelf en voor hun werk? Wat gebeurt er in de overgang van studie naar een beroepspraktijk? Zij zullen tijdens deze middag hun eigen verhaal vertellen.

Vanaf 12.45 uur is de Senaatszaal van het Academiegebouw geopend. Om 13.30 wordt de bijeenkomst geopend door Bert Blans, voorzitter van de Commissie Ondersteuning Pastoraat van de faculteit. Tussen de verhalen van de oud-studenten door vindt een muzikaal intermezzo plaats. Daarna blikt ook Hélène zelf terug op haar studie en beroepsleven en wordt ze toegesproken door de decaan van onze faculteit. Vanaf 15.30 uur sluiten we af met een drankje, hapjes en inspirerende ontmoetingen.

Wij hopen u te verwelkomen!

Mede namens de voorbereidingscommissie,

Prof. dr. Adelbert Denaux (decaan)

Drs. Ada van der Velden-Westervelt MMO (faculteitsdirecteur)

Een uitnodiging van onze zustervereniging

Afscheid prof. dr. Jozef Wissink van de VAK op dinsdag 21 maart 2012 van

15.00 tot 19.30 uur, te Utrecht

Op 20 januari j.l. heeft op de campus van de Universiteit van Tilburg het afscheid
plaatsgevonden van prof.dr. Jozef Wissink als hoogleraar Praktische Theologie aan de FKT. Ook vanuit de alumnivereniging VAK willen we het afscheid van Jozef niet ongemerkt voorbij
laten gaan. Daarom nodigen wij u graag uit voor een gezellige en inspirerende middag met oud-studenten en Jozef.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur Centraal Museum Utrecht (Nicolaaskerkhof 10): begeleide rondleiding langs enkele door Jozef uitgezochte kunstwerken onder de titel: ‘Het religieuze in de kunst’.

16.00 uur Ontvangst in het nabijgelegen gebouw Fundatie van Renswoude (Agnietenstraat 5). Inleiding door Jozef Wissink over diens theologische biografie of biografische theologie met onderling gesprek.
Het is ook mogelijk om vanaf 16.00 uur met dit onderdeel van het programma te starten.

17.15 uur Borrel en buffet

19.30 uur Vertrek

Leden van de Tilburgse theologische alumnivereniging Dialogos zijn als gast van harte welkom en betalen slechts € 17,50, vooraf te voldoen via verlening van eenmalige machtiging (gelijktijdig bij opgave) o.v.v. bedrag, naam en rekeningnummer. De toegang tot het museum komt daarnaast voor eigen rekening (vanzelfsprekend kunt u hiervoor uw museumjaarkaart gebruiken, mocht u deze bezitten). In verband met de catering is aanmelding vooraf wel vereist. Meld u daarom tijdig aan (vóór 15 maart) via het e-mailadres bureaufkt@uvt.nl! Vermeld bij aanmelding alstublieft ook uw eigen e-mailadres! Er kunnen maximaal 50 deelnemers aan deze activiteit deelnemen. Deelnemers ontvangen t.z.t. een bevestiging."