vrijdag 27 januari 2012

Annual lecture Christianity and Society

Op donderdag 16 februari 2012 vindt de Annual Lecture Christianity and Society plaats op de campus van Tilburg University. De lezing wordt gegeven door Kardinaal Godfried Danneels, aartsbisschop emeritus van Mechelen-Brussel.

De Annual Lecture zal geheel in het Engels worden gehouden en heeft als titel:

At the crossroads of faith and culture

Challenges facing the Catholic Church today

In zijn lezing zal Mgr. Danneels spreken over de grote uitdagingen voor geloof en Kerk in de 21e eeuw. De meest cruciale confrontaties vinden plaats op het kruispunt van Kerk en de huidige maatschappij, geloof en hedendaagse cultuur. Kan het Evangelie opnieuw wortels krijgen in deze nieuwe grond en hoe kan dit worden bewerkstelligd?

Lees meer over het programma en de spreker in de uitnodiging.

De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Dante-gebouw (zaal DZ-01) van 15.00 tot 17.00 uur.

De Annual Lecture wordt georganiseerd door de School of Catholic Theology in nauwe samenwerking met de Master Christianity and Society.

Aanmelden graag voor 1 februari 2012 via email: bureaufkt@uvt.nl o.v.v. uw naam, adres en telefoonnummer.

Jaarvergadering Dialogos

De jaarvergadering van Dialogos vindt plaats op vrijdagmiddag 20 april in Boerke Mutsaers. Noteert u de datum alvast in uw agenda. Nadere informatie en agenda volgt.

Overlijden Martin Rijkhoff

Onlangs bereikte ons het bericht van het overlijden Martin Rijkhoff op 25 januari jl.  Martin Rijkhoff was van 1967 tot eind december 1986 in dienst van de Theologische Faculteit Tilburg als wetenschappelijk hoofdmedewerker Nieuwe Testament.

De uitvaart en begrafenis van Martin Rijkhoff zullen plaatsvinden op dinsdag 31 januari 2012. Op die dag zal om 11.00 uur eucharistie gevierd worden in de Levenskerk, Le Sage ten Broekstraat 2 te Oisterwijk. Voorafgaand aan deze uitvaart kan vanaf 10.00 uur afscheid van Martin genomen worden in de kerk.
Aansluitend vindt de begrafenis plaats op het kerkhof bij het Missiehuis, Bredaseweg 204 te Tilburg.