dinsdag 10 januari 2012

Afscheid prof. dr. Jozef Wissink

Christus, missie en cultuurhermeneutiek.
"Naar nieuwe sporen in de praktische theologie"


Dit is de titel van de afscheidsrede van prof. Dr. J.B.M. Wissink.

Jozef Wissink zal per 1 februari 2012 zijn ambt als Hoogleraar Praktische Theologie, Dogmageschiedenis en Geschiedenis van de Theologie neerleggen. Hij doet dat met een afscheidscollege in de aula van de Cobbenhagen Building op vrijdag 20 januari 2012 om 16.15 uur.


Voorafgaand aan dit afscheidscollege vindt er een symposium plaats getiteld:

"Een katholieke kerk met toekomst"



Programma

13:15 - 13.45 uur Ontvangst met koffie en thee
13.45 - 14.15 uur Lezing “Helder en hartelijk. Over de toekomst van het rooms-katholicisme in Nederland”; door Gerard de Korte, bisschop van Groningen-Leeuwarden.
14.15 - 15.00 uur Panelgesprek onder leiding van Jan van den Eijnden, provinciaal van de franciscanen, met, naast Gerard de Korte,


15.00 - 15.30 uur Aanbieding door Prof.dr. G.A.F. Hellemans, van het boek
“Een katholieke kerk met toekomst” aan Jozef Wissink.

Het boek (onder redactie van Staf Hellemans, Piet Rentinck en Jan van den Eijnden) bevat 14 bijdragen met ideeën over de revitalisering van de katholieke Kerk en sluit af met een biografische schets en met de publicatielijst van Jozef Wissink.

Het boek is na het symposium en nogmaals na het afscheidscollege in voorverkoop te koop voor 15 euro. De boekhandelprijs bedraagt 21,50 euro.
Wie een kwitantie wil, kan van tevoren zijn naam en adres onder vermelding van ‘bestelling boek Jozef Wissink’ mailen naar bureaufkt@uvt.nl.
Doet u dit dan vóór 17 januari 2012.

U kunt uw exemplaar dan betalen en ophalen na afloop van het afscheidscollege.

zondag 8 januari 2012

Uitnodiging Dante Café

Wanneer: Vrijdag 20 januari 2012 | 16.00- 18.00 uur | Filmfoyer Tilburg
Na het Dante café met Saskia Maas en Hans van Driel staat alweer het vijfde Dante Café met Ralf Bodelier op het programma.

Bij ieder Dante Café krijgt een afgestudeerde van de faculteit Geesteswetenschappen een podium om te laten horen en zien wat hij of zij heeft gedaan tijdens en na de studie. Voor alumni is het vooral een gezellige en ontspannen gelegenheid om elkaar, huidige studenten en UvT-medewerkers een paar keer per jaar te ontmoeten.

Ralf Bodelier
Ralf BodelierRalf Bodelier werkt als vrij gevestigd journalist, debatleider, schrijver en onderzoeker. Hij studeerde in 1990 af aan de Theologische Faculteit Tilburg. Tijdens zijn studie was Bodelier beveiligingstimmerman en rondleider bij het Joods Historisch Museum. Vervolgens doceerde hij dertien jaar aan de Academie voor Journalistiek. Een greep uit zijn verder activiteiten: jarenlang werkte hij als journalist in ontwikkelingslanden. Met zijn vrouw Mirjam Vossen runde hij een kleinschalig reisbureau en startte een ontwikkelingsproject in Malawi. Hij bedacht de Kinderuniversiteit aan de UvT en zette het Wereldpodium in Tilburg op, gevolgd door Tilburg Debatstad. Hij is auteur van acht boeken. Afgelopen maand rondde hij aan de rechtenfaculteit een proefschrift af over kosmopolitisme, dat hij in het voorjaar van 2012 hoopt te verdedigen.

Het Dante Café vind je in de Tilburgse Filmfoyer (naast de schouwburg, hartje Tilburg). De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur, 4 keer per jaar. Mocht je een vriend, vriendin, buurvrouw, collega, broer of zus hebben die ook graag meeluistert, dan is die welkom als introducé.