maandag 6 februari 2012

Uitnodiging Vrouwensynode

Op 24 en 25 maart aanstaande vindt in Delft een synode plaats over geloof en duurzaamheid, ecologische spiritualteit en ecologische theologie.

Het belooft een inspirerend en informatief weekend te worden met korte lezingen, workshops, een feest en tussendoor momenten om te vieren en elkaar te ontmoeten. Hoewel de titel “Vrouwen tussen geloven, geld en groen” wellicht anders doet vermoeden, verwelkomen we op de synode graag iedereen die wil meedenken en meedoen, zowel vrouwen als mannen.

De vier blokken met lezingen en workshops van deze synode hebben elk hun eigen subthema, “ecologische theologie”, “landbouw en voedsel”, “spanning tussen ecologie en economie” en “de verdieping”. Het aanbod aan workshops is zeer gevarieerd, zowel theoretisch als praktisch, zowel tekstgericht als creatief, zowel binnen als buiten, zowel kennisgericht als symbolisch en ritueel, zowel voor het hoofd als voor het hart. Interreligieuze workshops worden verzorgd door vertegenwoordigsters van de islam, het jodendom, de orde van weefsters en wicca. Kijk voor het programmaoverzicht en informatie per workshop op www.vrouwensynode.nl .

Hopelijk hebben we u hiermee enthousiast gemaakt voor de synode en ontmoeten we elkaar daar!

Met vriendelijke groet,
namens bestuur en werkgroep synode,
Jasja Nottelman, voorzitter

Deelname aan de synode kan met of zonder overnachting, maar ook voor alleen de zaterdag of alleen de zondag. Prijzen variëren van € 35 tot € 129 (vol tarief) of van € 17 tot € 63 (gereduceerd tarief voor mensen met een minimum inkomen). Zie voor alle mogelijkheden en het opgaveformulier www.vrouwensynode.nl . U kunt ook bellen naar 015-2622326 voor meer informatie en een opgaveformulier op papier. Voor vragen info.ovsynode2012@gmail.com.

De synode wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kerk en Wereld en het Catharina Halkes Fonds.


De synode wordt georganiseerd door de Stichting Oecumenische Vrouwensynode. De Vrouwensynode is een platform voor groepen en personen die betrokken zijn bij de brede oecumenische vrouw-en-geloofbeweging. De Vrouwensynode werkt vanuit de overtuiging van fundamentele gelijkwaardig­heid van alle mensen, rechtvaar­digheid op gebied van gender, cultuur, godsdienst, leeftijd, seksuele voorkeur, en ecologische principes.
De vijfjaarlijkse synode vormt een inspirerend podium voor ontmoeting, verandering en empowerment. Naast het thematische programma is er een vergadertafel waar de synodegangers zaken aan de orde kunnen stellen die spelen in de wereld van vrouw, geloof, kerk en samenleving.