zondag 28 mei 2017

Overlijden Mgr. H. Ernst en Dr. J. Sloot

Ons bereikte het bericht dat op 19 mei jl. Mgr. Huub Ernst op 100- jarige leeftijd is overleden. We kennen hem allemaal als de man naar wie de jaarlijkse prijs genoemd werd voor de beste scriptie, geschreven door een van de afstuderende studenten aan onze Theologische Faculteit Tilburg. Zijn aanwezigheid bij elk van deze gelegenheden werd door iedereen op prijs gesteld gezien zijn verdiensten voor de faculteit zoals die opgetekend liggen in de harten van vele mensen. Wij herinneren hem als een warme en bescheiden man die zijn leven volledig in dienstbaarheid leefde.

Ook hebben wij het nieuws ontvangen van het overlijden van dr. Jan Sloot. Hij is 23 mei op 81-jarige leeftijd overleden. Jan Sloot was van 1974 tot 1984 universitair docent voor sociologie van kerk en godsdienst aan de TFT. Hij publiceerde op 4 juli 1986 het zgn. Rapport Sloot over "De Katholieke Wetenschappelijke Theologiebeoefening in Nederland. Aanbevelingen voor een toekomstig kader".

De avondwake voor Jan Sloot is op maandag 29 mei om 19.00 in de parochiekerk Gerardus Majella, Wassenaerlaan 34 te Tilburg. De uitvaart vindt plaats op dinsdag 30 mei om 11.00 in bovengenoemde kerk, gevolgd door de begrafenis op de R.-K. begraafplaats Broekhoven, Professor Lorentzstraat 26 te Tilburg.

Dat zowel Mgr. Ernst als de heer Sloot veilig aangekomen mogen zijn in de rust en de liefde van het Vaderhuis.

Namens het gehele bestuur van Dialogos,

Rachel Höppener, voorzitter.