maandag 5 september 2011

Agenda bijzondere gebeurtenissen

21 oktober a.s. om 16.15; Inauguratie prof. dr. Henk Witte. Locatie Aula

24 oktober a.s. om 16.15; Promotie van mw. drs. Rieke Mes, lid van onze vereniging. Locatie Auditorium.

25 november a.s. faculteitsdag FKT.

Angelion deel 2


Email adres van Dialogos

Het emailadres van de Universiteit van Tilburg is gewijzigd. Alle gerelateerde email adressen hebben nu de extensie: @tilburguniversity.edu (naar Amerikaans model). Dialogos@tilburguniversity.edu is actief en sinds 29 augustus gelinkt aan het email adres van voorzitter Rachel Höppener.

Digitalisering en website

Doordat de universiteit besloten heeft om de digitale ondersteuning aan alumniverenigingen te verminderen is het niet meer mogelijk om u via de site van de universiteit adequaat te informeren. Daarnaast zal de nieuwsbrief Angelion in de huidige vorm verdwijnen. In plaats daarvan zult u op een snellere manier digitaal geïnformeerd worden. Hoe gaat dit in zijn werk? U kunt ons bereiken middels de statische site van de universiteit: http://www.tilburguniversity.edu/nl/alumni/verenigingen/overzicht/dialogos/
daar gaat u via de pagina “Onze activiteiten” naar de actuele site van de vereniging. Dezelfde pagina kunt u rechtstreeks bereiken door te gaan naar http://tilburgsetheologen.blogspot.com/.
Op genoemde pagina staat de tekst; “Follow by email”. Als u hier uw emailadres invult ontvangt u een mail, die dient u te bevestigen. Vanaf dat moment krijgt u steeds een email als er nieuw bericht op de site is geplaatst. Via tilburgsetheologen.blogspot.com kunt u ook reageren op onze berichten. Het emailadres voor rechtstreekse vragen, berichten en contact aangaande de website is: tilburgsetheologen@gmail.com. We hopen u op deze manier sneller van informatie te voorzien.

Dante Café

Zustervereniging Dante organiseert 4 maal per jaar een Dantecafé dat ook toegankelijk is voor de leden van Dialogos. Een afgestudeerde aan de voorgangers van FGW houdt hier een inleiding en zo kunnen afgestudeerden en huidige studenten elkaar ontmoeten. Locatie Tilburgse Filmfoyer (naast de schouwburg). Tijd vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Op 23 september spreekt Saskia Maas. Op 18 november Willem Marie Speelman.

Najaarsactiviteit Dialogos

Het bestuur denkt hierbij aan een kloosterexcursie in november. Gedacht wordt aan een bezoek aan het Erfgoed centrum van het Nederlandse Kloosterleven met bijbehorende bibliotheek in het Sint Agathaklooster te Sint Agatha bij Cuijck. Nadere informatie volgt.

Contributie

Wilt ook dit jaar 2011 niet vergeten uw contributie, ten bedrage van € 10, over te maken naar bankrekeningnummer 1048 59 172 t.n.v. Dialogos onder vermelding van: contributie 2011. Namens de penningmeester hartelijk dank!

De nieuwsbrief Angelion ook online

Jaarbijeenkomst 2011

De jaarvergadering die op 8 april plaatsvond in “clubhuis” Boerke Mutsaers was goed bezocht, en ook het kersverse erelid was aanwezig.
Het financiële jaaroverzicht van de penningmeester werd goedgekeurd en de penningmeester werd gedechargeerd. In het jaarverslag van de vereniging ontbrak het overlijden van prof. dr. Bornewasser. Bij Dialogos was geen bericht hierover binnen gekomen en aan de leden doorgestuurd. Wordt alsnog aan het jaarverslag toegevoegd.
Rachel Höppener en Ger van der Heijden werden bij acclamatie gekozen voor een nieuwe termijn.
De voorzitter deelde verder mede dat er geen jubileumbundel komt zoals aanvankelijk gedacht. Omdat de subsidieaanvrage bij FGW en FKT door beide faculteiten niet kon worden gehonoreerd, wordt het extra moeilijk om elders nog fondsen te werven. Onderzocht wordt hoe de bijdragen van het jubileumcongres alsnog kunnen worden uitgegeven.
De situatie rond de studie van de theologie werd deze keer toegelicht door erelid Wim Weren. De groep Zorg, Ethiek en Beleid wordt gefaseerd overgebracht naar de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Verder is er iemand benoemd om de geschiedenis van de TFT in kaart te brengen en dat vervolgens te publiceren.
Na de maaltijd hield Marijke Verhoeven een boeiende voordracht over het in 2010 verschenen boek Ex Caritate: over de vrouwelijke kloosterlingen in Nederland in de 19e en 20e eeuw.

Afscheid penningmeester en algemeen secretaris

Na de discussie n.a.v. de voordracht werden Ad Leys en Rob Kuiper verrast door een heel afscheidsprogramma.
Oud-voorzitter en lid van verdienste Hannie Bouwhuis had een persoonlijk woord voor hen. Vervolgens ontvingen beiden uit handen van de voorzitter een identiek cadeau. Het is een klein kunstwerk, de vergadering voorstellend. Een enorme bos bloemen maakte het compleet. Zelf mochten ze ook nog wat zeggen. Daarna was er de borrel.

Filosofisch Dispuut zoekt nieuwe leden.

Tijdens de jaarvergadering werd er al een oproep gedaan om het dispuut, ooit de kraamkamer van Dialogos, met nieuwe leden te versterken. Voor de niet aanwezigen wordt deze oproep in Angelion herhaalt.
Het dispuut komt wekelijks bijeen per semester, dit op een woensdagmiddag in een zaal van de Universiteit van Tilburg, te Tilburg. In de praktijk is dit van begin september tot half mei, met pauzes in de vakanties in onderling overleg. Contactpersonen, Riet Batist (rietbatist@kpnplanet.nl ) en Ward van Breukelen (evanbreukelen@planet.nl ).

 Afscheidsoratie erelid Wim Weren.

Vrijdag 27 mei jl. nam prof. dr. Wim Weren, formeel afscheid als hoogleraar, met de rede:
Uit Stof en As. Dialogos was goed vertegenwoordigd. Namens onze vereniging boden voorzitter Höppener en oud-voorzitter Bouwhuis, in bijzijn van maakster Bea Voogt, het erelid een bijzondere tekening aan. De hooggeleerde staat als een Christusfiguur te midden van collegae en leden van Dialogos, die als discipelen en toehoorders zijn afgebeeld Dit in een historisch decor met onze voorzitter liggend aan de voeten van de meester.

Kandidaat bestuursleden

Er zijn twee kandidaat bestuursleden, te weten Piet Ronnes en Yvette Seegers. Piet gaat het secretariaat op zich nemen en Yvette gaat zich bezighouden met de penningen. De algemene ledenvergadering kiest de bestuursleden. Op de eerstkomende algemene ledenvergadering, waarschijnlijk de jaarvergadering in maart 2012, dienen Piet en Yvette door de daar aanwezige leden gekozen te worden. De komende periode werken Yvette en Piet zich in.

Veranderingen in het bestuur

Begin juni heeftJan Beukhof zich uit het bestuur teruggetrokken. We danken Jan zeer om zijn inzet voor en zijn betrokkenheid bij de vereniging. De formele contact met FKT in ons bestuur wordt onderhouden door prof. dr. HenkWitte, die daarmee het werk van prof.dr. René Munnik voortzet.
René heeft aan de wieg gestaan van Dialogos en is in de beginjaren een onmisbare steun gebleken bij de opbouw en uitgroei van de vereniging. Heel veel dank René!