maandag 29 oktober 2012

Ere-doctoraat voor prof. dr. Guido Vergauwen

Op vrijdag 9 november tijdens de Dies van Tilburg University zal er een ere-doctoraat aan prof. dr. Guido Vergauwen worden uitgereikt.

Hij is rector van de Université de Fribourg in Zwitserland. Daarvoor was hij de vice-rector (2003 – 2007) en daarvoor was hij decaan van de theologische faculteit. De Université de Fribourg is een partner van de TST (Tilburg School of Theology) in het kader van het Erasmusprogramma voor uitwisseling van studenten. Momenteel studeren er 2 TST studenten in Fribourg.

Hij ontvangt het eredoctoraat vanwege de bijzondere verdiensten van zijn gehele werk, dat zich concentreert op de verhouding tussen geloof en rede, tussen christendom en cultuur, op de oecumenische problematiek, in het bijzonder op de relatie met de orthodoxe kerken, en op de interculturele en interreligieuze dialoog.
Tevens vanwege de voortreffelijke wijze waarop hij als decaan, als vice-rector en als rector van de universiteit van Fribourg meewerkt aan de uitbouw een academische instelling die vorm geeft aan onderwijs, onderzoek en valorisatie vanuit een christelijke inspiratie in een seculiere context.

Meer informatie over prof. dr. Guido Vergauwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten